fbpx

Informatie

Assessments & begeleiding


Wilt u zeker weten dat uw medewerker zijn talenten optimaal benut? Of wilt u weten of de sollicitant goed past bij uw vacature?

Dan is het van grote meerwaarde om te weten wat de competenties en drijfveren zijn van uw (aankomend) medewerkers.

RIX Werving & Selectie biedt assessments aan tijdens selectie- en adviestrajecten. Wij kunnen voor u in kaart brengen wat de persoonlijkheid, capaciteiten en/of drijfveren zijn van de (aankomend) medewerker.

Inhoud van de assessments

 • Persoonlijkheid assessment: Is gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie. Ook wordt er gewerkt met de DISC persoonlijkheidsanalyses. Het geeft een beeld van iemand zijn werk gerelateerde persoonlijkheidskenmerken.
  Klik HIER voor een voorbeeld rapportage.
 • Drijfveren / carrièrewaarden assessment: Geeft inzicht in iemands drijfveren of motivatoren; welke aspecten van werk zijn motiverend? Een match tussen de carrièrewaarden en kenmerken van een functie bepalen in belangrijke mate de motivatie en bevlogenheid die iemand zal hebben in een functie.
  Klik HIER voor een voorbeeld rapportage.
 • Capaciteiten assessment: Is een Algemene Intelligentie Test. Door middel van een numerieke-, abstracte- en verbale test kan er een algemene IQ-score worden weergegeven.

Werkwijze assessments en begeleiding door RIX Werving & Selectie

 • Stap 1: In overleg met RIX Werving & Selectie bepaalt de opdrachtgever welke assessments er worden ingezet
 • Stap 2: De (aankomend) medewerker krijgt een uitgebreide uitleg over de te maken assessments. Vervolgens worden te tests afgenomen. In de regel gebeurt dit op het kantoor van RIX Werving & Selectie.
 • Stap 3: De uitkomsten van de assessments worden besproken met de (aankomend) medewerker. De (aankomend) medewerker moet daarna toestemming geven om de uitkomsten met de opdrachtgever te bespreken.
 • Stap 4: De uitkomsten van de assessments worden besproken met de opdrachtgever. In de regel gebeurt dit op het kantoor van de opdrachtgever. Bij een advies traject is de medewerker hier (eventueel) bij aanwezig. Bij een selectietraject is de sollicitant hier niet bij aanwezig.

RIX Werving & Selectie BV
Havenstraat 20
2984 AC Ridderkerk

/ 06-47299636
rik@rixwens.nl


© 2021 RIX Buro